Hvordan lage god kaffe på presskanne

Du kan følge disse enkle stegene:

Fyll presskannen med varmt vann, og la presskannen stå mens du koker vann – det er viktig for å unngå at presskannen stjeler varmen fra kaffen, og at kaffen blir fort kald.

Når vannent er kokt opp, heller du over ønsket mengde kaffe i kannen, og hell så på det varme vannet.

Vi anbefaler 60-70 gram kaffe per liter vann – og bruk gjerne en vekt, og bli kjent med hva du liker.

Rør om i presskannen med en skje, og sett på lokket, men vent med å trykke ned stempelet.

 

Bruker du filtermalt kaffe, bør kaffen få en trekketid på minst 5 minutter, presskannemalt kaffe anbefales i 6 minutter, mens kokemalt skal trekke i 8-10 min.

 

Når trekketiden er nådd, presses stempelet ned sakte.

Da har du laget deg nydelig kaffe på presskannen, som bør serveres straks.

 

Kaffegrut skal som kjent ikke skylles ut i vasken, men kastes i matavfall.

 

Kontakt oss

Vi vil gjerne høre fra deg!

Registrer navn og telefonnummer her, så vil vi prøve å besvare din henvendelse så godt som mulig.

Vi gjør vårt ytterste for at kaffen i koppen din skal være av høy kvalitet. Skulle den allikevel ikke svare til dine forventninger, så vil vi svært gjerne høre om det!

Postboks 130 Sentrum 0102 Oslo

JOH. JOHANNSON KAFFE AS
TLF +47 23 11 77 00





Accept