Slik får du fine roser med gruten!

Rosa roser

Etter noen kalde vårdager er endelig temperaturen på vei oppover, og det er på tide å begynne sommerforberedelsene i hagen. Da skal du vite at gruten er en ressurs du kan ha stor nytte av, ikke minst om du ønsker deg fine rosebusker!

Med en ph-verdi på mellom 6,2 og 6,6, gir dette en fin miks for planter som krever et litt «surt» næringsgrunnlag. Kombinert med alle næringsstoffene som finnes i gruten-avfallet, gir det et ideelt utgangspunkt for bl.a. roser. Også Rododendron setter pris på et tilskudd av dette kjøkkenavfallet.

 

Gir god boost

Sammen med nitrogen og ulike sporstoffer som det er rikelig av i gruten, får plantene en «boost» som de har godt av i den første kritiske fasen etter plantingen. I tillegg til dette, tiltrekkes meitemark av gruten-kompost. Det betyr også mye for å skape gode dyrkningsforhold for plantene.

Derfor er det flere gode grunner til at du bør nyttiggjøre deg kafferestene om du planlegger en vår-økt i hagen!

 

Kombiner med annen næring

At restene fra en god kaffeopplevelse også kan bidra til å gjøre hagen fin, er selvfølgelig en fin bonus. Men det er viktig å være klar over at du får den beste effekten av å bruke gruten sammen med annen gjødsling. Pass også på å vanne jevnlig!

 

Foto: Colourbox.com

Kontakt oss

Vi vil gjerne høre fra deg!

Registrer navn og telefonnummer her, så vil vi prøve å besvare din henvendelse så godt som mulig.

Vi gjør vårt ytterste for at kaffen i koppen din skal være av høy kvalitet. Skulle den allikevel ikke svare til dine forventninger, så vil vi svært gjerne høre om det!

Postboks 130 Sentrum 0102 Oslo

JOH. JOHANNSON KAFFE AS
TLF +47 23 11 77 00

Accept